Sök produkt:

article

Tips: Anpassa G-1000 efter specifika behov

Du kan anpassa dina friluftskläder i G-1000 efter olika användningsområden och önskemål genom att lägga på olika mycket vax på olika delar av plagget. Tänk på att det är bättre att stryka på flera tunna lager av vax som du värmer in, ett vaxlager i taget, istället för att applicera ett tjockt lager.

Mer vax skyddar mot vind och väta

Det är ofta en bra idé att punktförstärka impregneringen på partier som utsätts för mer vind, väta eller slitage. Här är några klassiska exempel:

A. Vaxa knän och byxbak med dubbla lager vax så får du bra skydd där du behöver det mest: när du böjer dig ner på knä eller sätter dig och tar en rast.

B. Byxor kan vaxas från knäna och neråt för att inte bli våta när du går i högt gräs under tidiga morgontimmar, till exempel vid jakt.

C. En jacka som ska användas på fjällvandring kan vaxas på framsidan, axlar och huva men lämnas ovaxad på ryggen för att släppa ut värmen och fukten som bildas under ryggsäcken.

D. Ett förlängt ryggparti på en vinterparkas kan förses med ett dubbelt lager vax så slipper du bli blöt när du sitter på våta ytor.

Lite vax ger maximal ventilation

Ska du använda plagget i varmt klimat? Då vill du förmodligen ha ett svalare plagg med maximal andningsförmåga.

Tvätta plagget i tvättmaskin i 40°C. Efter två-tre tvättar kommer vaxet att vara helt borta ur tyget. Utan vax släpps fukt effektivt ut genom materialet och kroppen håller sig torrare. Det är skönt till exempel på sommaren eller under resor i tropiska förhållanden.