Sök produkt:

article

Tvätta dina G-1000-plagg

Kläder som är gjorde helt i G-1000 tvättas i maskin i 40°C. Dun- eller syntetfodrade plagg, eller kläder sydda i en kombination av G-1000 och andra material bör tvättas enligt de instruktioner som ges i varje plagg. G-1000-vävens impregnering av Grönlandsvax påverkar inte andra plagg i samma tvätt, så du kan utan problem tvätta vaxade plagg tillsammans med andra kläder. Precis som vanligt ska du förstås tvätta med liknande färger.

Impregnering vs. re-aktivering av vax

Efter ett par-tre tvättar kommer den ursprungliga impregneringen med Grönlandsvax vara helt borta ur plagget. Du behöver med andra ord inte lägga på nytt vax efter varje tvätt. Om du har tvättat ett plagg en gång och det känns som om vaxet har sjunkit in kan du återställa det genom att hänga in det i ett varmt torkskåp eller stryka det på låg värme. Värmen drar ut vaxet ur fibrerna och du känner omedelbart skillnaden när du tar ut plagget ur torkskåpet.

Tvättips inför äventyrsresan

Utan impregnering är G-1000-väven luftigare och andas maximalt. Därför är det ofta en bra idé att tvätta ur vaxet om du ska använda plagget i varmt klimat, till exempel på sommaren eller under en resa till tropikerna.