Sök produkt:

article

Välja kläder

Välj ett ventilerande material

100 procent syntetmaterial blir alldeles för varmt. Du behöver något som inte skrynklar, som ger UV-skydd men också ”andas”. Leta efter produkter gjorda av Micro Travel (MT) så kommer du att bli nöjd.

Välj lätta plagg

Du vill inte bära omkring på stora, klumpiga kläder och tunga väskor. Utrymme är alltid en bristvara när man är ute och reser och vikten vill man alltid minimera. Leta efter lätta produkter. Återigen är Fjällrävens Micro Travel (MT) det perfekta materialet. Plaggen är lätta och tar liten plats i packningen.

UV-skydd

Solen är stark när man åker på safari. Se till att kläderna ger dig det UV-skydd du behöver.

Antibakteriellt och skrynkelfritt

Någon gång kanske du har tid och ork att tvätta dina kläder, men knappast att stryka dem. Våra bambuskjortor är både skrynkelfria och har naturligt antibakteriella egenskaper, vilket innebär att materialet motverkar dålig lukt. De är också mycket ventilerande. Så om du har på dig en bambuskjorta kommer du att kunna njuta ännu mer av naturupplevelserna.

Tänk på färgen

Välj jackor och byxor som är ljust beige, ljust khaki eller jordfärgade. Dessa färger gör dig mindre synlig för djuren. Damm och smuts syns också mindre väl. 

Plocka bort med zipoff

Att förvandla jackan till en väst och byxorna till shorts går på några sekunder med zipoff-plagg. Dra upp dragkedjan för att ta av ärmar och ben och – vips! – har du ett svalare plagg. När det blir kyligare framåt kvällen och myggen attackerar är det bara att sätta på dem med dragkedjan igen. Smidigt!

Funktionella fickor

Många tillverkare sätter fickor på plaggen för att det ska se snyggt ut. Vi säger inte att det är direkt fel, men det blir sällan helt rätt, och det är inte så vi arbetar när vi utformar nya plagg. Vi drivs av funktionalitet och varje ficka på ett Fjällräven-plagg har ett syfte. Det är därför du hittar fickor för guideböcker, fotoutrustning, mellanmål och allt annat du kan tänkas behöva i våra kläder.

När du kan lita på din utrustning njuter du mer av upplevelserna. Packa smart och ha en trevlig resa!