Sök produkt:

article

Vanliga misstag

Fem vanliga misstag på safarin

Så har du äntligen kommit iväg på drömresan. Du kan knappt bärga dig innan du får se ”the Big Five” med de stora djuren – elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning. Men ett enda misstag och hela resan kan bli rena mardrömmen. Vi har listat fem vanliga misstag som ovana safariresenärer gör.

1. Mode

Modekläder med starka färger. Det kan dra till sig djurens uppmärksamhet och det gör också att damm och smuts syns mycket väl. Välj istället typiska Fjällräven rese-färger, som khaki, sand och beige.

2. Kläder

Glömmer varma plagg. Att solen kan vara otroligt het om dagarna förvånar ingen. Men på kvällar och nätter sjunker temperaturen. Om du inte har något varmt plagg med dig kommer du förmodligen att frysa, inte direkt en stämningshöjande känsla. Packa med en fleecetröja och/eller en safarijacka så håller du dig varm och glad.

3. UV-skydd

Glömmer safarihatten. Safarihattar är oumbärliga för att skydda mot den starka afrikanska solen. Åk inte hemifrån utan en sådan. Det är så viktigt att vi upprepar det igen: åk inte hemifrån utan en hatt!

4. Packning

Tar med halva garderoben. Du vill förmodligen inte kånka runt på tungt, otympligt bagage bara för att du inte kunde välja vad du skulle ta med dig. Du behöver inte mycket mer än tre funktionella skjortor, Fjällrävens skjortor i bambu eller Micro Travel är perfekta på safari. Lägg till två par zipoff-byxor i Micro Travel så har du både shorts och byxor. Sedan en fleecetröja och en safarijacka eller väst så att du smidigt kan bära med dig alla värdesaker. Lätt är rätt, även på safari.

5. Skor

Packar de tunga vandrarkängorna. Om du inte ska på en vandringssafari kan du lämna de tyngsta kängorna hemma. Ta med ett par lätta trekkingskor istället.