Sök produkt:

Vanliga frågor

Här har vi samlat några vanliga frågor om Fjällräven Polar och besvarat dem. Hittar du inte din fråga här kan du ställa den via vår facebook-sida, så ska vi försöka besvara den så fort vi kan.

När går Fjällräven Polar 2016 av stapeln?

Fjällräven Polar startar den 5 april och pågår till 10 april 2016.

Vem kan söka?

Ansökningen till Fjällräven Polar är öppen för alla nyfikna människor som vill uppleva sitt livs äventyr. Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter av friluftsliv på vintern. Men du måste vara över 18 år och frisk och det är bra om du talar engelska.

Hur går uttagningen till?

Du ansöker genom att ladda upp en kort film eller bild tillsammans med en motivering till varför just du ska få följa med här på Fjällrävens hemsida. Sedan tävlar ditt bidrag landsvis om startplats.  En person från varje land/grupp väljs ut genom omröstning, där besökare på Fjällrävens hemsida röstar fram sina favoritbidrag. Den som får flest röster i varje land/grupp blir uttagen till Fjällräven Polar. Övriga deltagare väljs ut av Fjällräven.

Får man rösta på sitt eget bidrag?

Ja, det får du, men bara en gång.

Kan jag ta bort min ansökan?

Ja. När du skickat din ansökan får du en bekräftelse via mail. I det mailet finns en länk som du kan ta bort ditt bidrag med. När du tagit bort din ansökan är det fritt fram att ladda upp en ny. Observera att när du tar bort din ansökan förlorar du alla dina tidigare röster.

Varför måste jag ha ett facebook-konto för att söka?

Det är två anledningar till att vi valt att använda facebook. Dels är det enklare att tävla, du slipper bland annat fylla i en del kontaktinformation och kan enkelt uppmana dina vänner att de ska rösta på dig. Men kanske viktigare är det för att säkerställa att röstningen fungerar som den ska, facebook har en färdig och beprövad funktion på det här området.

När får jag veta om jag blir antagen?

Om du ligger högst upp på topplistan i omröstningen bland dina landsmän har du en startplats på Fjällräven Polar. Vinnare meddelas personligen och deltagarlistan publiceras här på hemsidan.

Vad händer om någon deltagare lämnar sin plats?

Om den som röstats fram som sitt lands deltagare av någon anledning inte kan delta går platsen till tvåan i omröstningen.

Behöver jag ha någon egen utrustning med?

Du behöver i princip inte ha någon utrustning, förutom personliga saker du vill ha med. Fjällräven står för all vinterutrustning du behöver för att genomföra Fjällräven Polar. Deltagarna får behålla det mesta av utrustningen efter tävlingen.

Behöver jag ha några förkunskaper?

Nej, Fjällrävens friluftsexperter finns hela tiden till hands för att för att dela med sig av kunskaper, stötta och guida. En av tankarna med evenemanget är att visa att vem som helst, med rätt utrustning och rätt förberedelser, ska kunna uppleva sitt livs stora äventyr.

Står Fjällräven för mina resekostnader till Fjällräven Polar?

Ja. Om du blir uttagen att delta står vi för resan tur och retur.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015