Sök produkt:

Hur det hela startade

Med Fjällräven Polar vill vi visa att friluftsliv vintertid inte är ogästvänligt och kallt – med rätt utrustning och förberedelser kan det vara både njutbart och säkert. Vår dröm är att fler ska ta sig ut och uppleva vintern. För en sak är säker: naturen är sällan så storslagen som iklädd frostig vinterdräkt.

Att få fler att upptäcka friluftslivet har alltid varit en hjärtesak för oss på Fjällräven. Redan på 70-talet tog vi ut nyfikna nybörjare i naturen genom de så kallade ”Fjällräven-veckorna” i Riksgränsen (faktiskt inte så långt ifrån skådeplatsen för Fjällräven Polar). Idag samlar vi årligen ett par tusen vandrare till Fjällräven Classic – också det i Lappland.

En hundspannsförare får en idé

Fjällräven Polar föddes när Kenth Fjellborg, en av Sveriges ledande hundspannsförare, mötte Fjällrävens grundare Åke Nordin i början på 1990-talet. Fjellborg hade deltagit i Iditarod, världens tuffaste hundspannstävling i Alaska. Tillsammans började Kenth och Åke spåna om att genomföra en svensk motsvarighet – fast för vanligt folk. När de berättade om sin idé fick de ett oerhört gensvar. Varje år som Fjällräven Polar genomfördes mellan 1997 och 2006 lockade evenemanget tusentals ansökningar.

Verkligheten är det bästa produkttestet

När vi genomför Fjällräven Polar på nytt är det med en stark vinterlängtan. Vi ser fram emot att ta emot nyfikna deltagare uppe i Signaldalen och uppleva ett unikt vinteräventyr där ute på tundran. Och det handlar inte bara om ”action” – för Fjällräven är det också ett ypperligt tillfälle att få testa våra produkter i deras rätta miljö. De reflektioner och åsikter vi får från deltagarna är guld värda för våra produktutvecklare.

En känslig natur

Det finns en sista aspekt på Fjällräven Polar som är lika viktig som någon av ovanstående. Fjällräven Polar går igenom en av Europas sista vildmarker. Det är känslig natur med hårda livsvillkor för de växter och djur som finns där – livsvillkor som nu utsätts för stora förändringar. Ingen vet vad som sker i ekosystemen när genomsnittstemperaturen på vår jord stiger. Vad vi vet är att vissa arter, som vår namne fjällräven, är akut utrotningshotade. Med fler vittnen till denna process hoppas vi lyfta miljöfrågorna – inte minst klimatfrågan – och vinna fler miljökämpar i vardagen. Miljöaspekten är viktig när vi genomför Fjällräven Polar och grundförutsättningen är att vi deltar på naturens villkor med hundspann. Den nödvändiga motortrafiken kommer att hållas på ett minimum och dessutom klimatkompenseras.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015