Sök produkt:

article

Vårt produktlöfte

Med Fjällrävens produkter ska du kunna njuta av naturen utan att behöva ägna din utrustning en tanke. Vårt produktlöfte vilar på sex viktiga grunder – det är detta du kan förvänta dig när du köper något från oss.

Funktionalitet

Fjällräven har lång erfarenhet av att ta fram funktionell utrustning för alla typer av friluftsliv. Vi var tidiga med att låta testa våra produkter i skiftande klimatzoner, från Grönland till fuktiga regnskogar i Brasilien. Ventilationsöppningar, placering av fickor, materialval – allt grundar sig på många års erfarenheter och utförliga tester i varierande förhållanden.

Hållbarhet

När du köper något från Fjällräven är det en garant för att du inte behöver köpa nytt på lång, lång tid. Vår testansvarige Johan Skullman leder den grupp som utsätter alla våra produkter för mer påfrestningar under några månader, än någon annan skulle göra under många år.

Den långa livslängden beror på många faktorer – erfarenhet av produktion, överlägsna materialval och produktsammansättningar samt hårda kvalitetskontroller längs hela produktionskedjan.

Tidlöshet

När vi utvecklar produkter gör vi det för att du ska kunna använda dem och älska dem, år efter år, utan att tröttna på dem. Istället för att följa trender är vi fullt fokuserade på funktion och vår design är enkel och tidlös. Produkternas utseende utgår alltid från praktisk användning, vilket vinner i längden när det gäller friluftsliv.

Pålitlighet

Vår utrustning ska kunna användas på platser där det inte finns utrymme för fel. Därför är vi noggranna med att välja material och lösningar som tillsammans ger en säker och pålitlig produkt. Och därför testas, slits och används alla våra produkter av erfarna testgrupper innan vi erbjuder dem till försäljning.

Vi låter också textillaboratorier testa slitstyrka, rivstyrka och ett antal andra faktorer för att vara helt säkra på att alla delar håller samma höga tekniska prestanda.

Användarvänlighet

Våra produkter ska vara enkla att hantera efter en viss invänjning och användning. Det spelar ingen roll hur smarta funktioner vi har i våra produkter, om de är svåra att använda i utsatta lägen eller vid hårt väder. Därför är exempelvis våra tält inte bara stabila utan också enkla att resa om du skulle bli överraskad av ett plötsligt oväder.

Mångsidighet

En anledning till att vistas ute i naturen är den otroliga variation den bjuder på. Ena dagen blåser stormvindar, nästa dag skiner solen från en klarblå himmel. Naturens mångsidighet reflekteras även i våra produkter, som vi utformar för att de ska kunna fungera både i varierande klimat och till en bredd av aktiviteter.

Till exempel kan vår slitstarka G-1000-väv anpassas med Grönlandsvax så att plagget kan användas både i kallt klimat och tropiska miljöer. Och våra ryggsäckar har en mängd inställningsmöjligheter för att kunna anpassas efter olika bärare och varieras för god komfort. Avtagbara topplock som fungerar som midjeväska på dagstur och byxor med zip off-funktion är ytterligare exempel på konstruktionlösningar som bidrar till användbarhet i många sammanhang.

Med bredare användningsområde för varje enskild produkt, blir det färre prylar att packa ner på resan eller vandringen – och färre saker att förvara.